X

Ultimàtum dels restauradors al Govern: “Ja està bé de demonitzar el sector. No acceptarem una restricció més”

El sector a Menorca considera que no és el responsable de l'increment de casos actius

04/05/2021

Ultimàtum dels restauradors al Govern: “Ja està bé de demonitzar el sector. No acceptarem una restricció més”

Imatge d'arxiu.

El sector de la restauració de Menorca adverteix al Govern balear que no acceptarà un enduriment de les restriccions per l’augment de contagis per la covid-19 registrat en les últimes setmanes.

El president de l’associació d’Hostaleria i Restauració de la CAEB, José Bosch, ha assegurat que si arriba aquest escenari l’executiu es trobarà amb el rebuig frontal per part del sector.

“No ho acceptarem de cap manera i no donarem ni un pas enrere. Anem amb un mes de retard segons ens va traslladar el propi conseller Negueruela. Si ho fan, els ensenyarem les dents contundentment. Fins aquí hem arribat”, ha assenyalat a l’agència Efe.

Bosch considera que el sector de la restauració no és el responsable de l’increment de casos actius per coronavirus a l’illa i apunta a l’àmbit esportiu.

“Ni un sol contagi diagnosticat té el seu origen en la restauració; en canvi, el repunt ha coincidit amb la flexibilitat en les competicions esportives. El Govern hauria de repartir una mica les restriccions perquè nosaltres les estem sofrint des de fa any i mig. Ja està bé de demonitzar el sector”, ha reivindicat.

D’altra banda, el president dels restauradors insisteix en la inviabilitat econòmica de molts establiments, una situació que es veuria agreujada per l’enduriment de les restriccions.

“Estem posant la gent, diners, paciència i la vida en això. S’han tancat locals emblemàtics perquè això no ho aguanta ningú. Defensarem amb coratge una hipotètica reculada de les condicions de treball. És inacceptable i si no ho lluitem ens quedarem sense associats perquè no creuran en la nostra labor”, ha reconegut.

Menorca té 81 casos actius per la covid-19, 76 estan en seguiment per les Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus (UVAC), 3 persones es troben ingressades en planta de medicina interna i 2 en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’hospital Mateu Orfila de Maó.

Abocats al tancament definitiu

PIMEM Restauració alerta que la pròrroga del tancament dels interiors dels bars i restaurants abocarà més negocis al tancament definitiu, perquè no podran fer front a les pèrdues. Asseguren que han estat fent feina sense aquestes restriccions i han obtengut els mateixos índexs sanitaris, o pitjors, i per això, diuen, no entenen aquesta decisió del Govern. Lamenten que un mes després que s’anunciassin les ajudes del Govern central, encara no sàpiguen ni quan arribaran ni quines seran les condicions per accedir-hi. També critiquen que els hotels ofereixen dinar i sopar en interiors als clients i en canvi els seus negocis no ho puguin fer.

A totes les Illes es reprodueix el mateix crit desesperat del sector de la restauració per obrir els interiors dels locals. Ho demanen, diuen textualment, “per raons humanitàries”. Asseguren que s’estan arruinant. PIMEM Restauració i l’Associació de Restauració de Mallorca xifra en el 40% els negocis que han tancat, en un 80% la baixada de la facturació. Asseguren que s’han perdut el 30% dels llocs de feina. També critiquen l’actitud del Govern, que, segons el seu parer, demonitza el sector i no dialoga.


PIMEM: “En aixecar-se l’estat d’alarma, els bars haurien de poder obrir sense restriccions”

04/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris