X

El jurat declara no culpable l’acusat de matar un turista en Magaluf

En les imatges existents, no s'hi veu l'agressió i un testimoni va assenyalar una altra persona com a responsable

04/05/2021

El jurat declara no culpable l’acusat de matar un turista en Magaluf

Un jurat popular ha declarat no culpable al treballador d’un pub de Magaluf (Calvià) acusat de matar d’una puntada al cap a un turista britànic a l’abril de 2018 perquè en les imatges existents d’aquesta nit no es veu la puntada i perquè un testimoni va assenyalar a una altra persona com a responsable de l’agressió.

“S’ha fet justícia. Han fallat moltes coses. El sistema judicial no s’hauria de tornar a equivocar així”, ha dit el seu advocat Jesús Terrassa en acabar.

En el seu veredicte, els onze membres del jurat consideren que no s’ha provat que l’acusat, un britànic de 38 anys, fos l’autor de la puntada que va causar la mort al jove nord-irlandès, qui va morir dies després de l’agressió, després d’haver estat sotmès a dues operacions, a l’hospital Son Espases.

Per unanimitat, el jurat sosté que el treballador no va donar la puntada al cap del turista perquè no s’ha pogut comprovar que així succeís i que la manotada que l’acusat va donar al turista no li va causar les lesions cerebrals que van requerir dues neurocirurgies.

Després d’un dia de deliberació, el jurat considera que no s’ha provat tampoc que l’amo del bar encobrís l’homicidi que presumptament havia comès l’empleat, per la qual cosa també l’ha declarat no culpable.

El judici pel presumpte homicidi va arrencar en l’Audiència de Palma el passat 19 d’abril. L’acusat, que va romandre dos anys a la presó provisional com a presumpte responsable de l’homicidi, s’enfrontava a una petició de condemna de 12 anys de presó i al pagament d’indemnitzacions als familiars d’entre 10.000 i 25.000 euros.

En el torn d’última paraula, l’ex relacions públiques, que entre sanglots va suplicar justícia als membres del jurat, va mantenir la seva innocència, que havia defensat des de la seva primera intervenció davant el tribunal, al·legant que, a les portes del local en el qual treballava, va donar una manotada al turista i que va caure cap endarrere, però que no li va donar cap puntada al cap.

Un client nord-irlandès, que va declarar en el judici com a testimoni de l’agressió, va afirmar que un altre home va propinar la puntada mortal i no el treballador del pub.

Per part seva, l’advocat de la defensa va lamentar durant les sessions del judici que les acusacions de la Fiscalia sorgissin arran de “hipòtesi” i “interpretacions” de les càmeres de seguretat i els gestos dels qui van presenciar l’agressió.

El jurat també ha declarat no culpable a l’amo del local de Magaluf on es va produir l’agressió, acusat d’encobrir l’homicidi, fets pels quals la fiscal reclamava un any i vuit mesos de presó.

El judici ha quedat vist per a sentència.

04/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris