X

El Consell de Mallorca substitueix la barrera metàl·lica per mixta de fusta a les carreteres de la Serra

El vial serà més segur per a ciclistes i motoristes en cas d'accident

04/05/2021

El Consell de Mallorca substitueix la barrera metàl·lica per mixta de fusta a les carreteres de la Serra

El Departament de Carreteres del Consell de Mallorca ja ha començat a suprimir trams de barreres de seguretat metàl·liques a la serra de Tramuntana. Seran substituides per unes altres de folrades de fusta que s’integren millor a l’entorn. L’actuació costarà 2,7 milions d’euros i se substituiran 31 quilòmetres de proteccions. 5 seran de nova creació, i un tram d’un quilòmetre, que es correspon amb revolts tancats i perillosos, també inclouran faldons per evitar, en cas d’accident, que els vehicles o els ciclistes s’hi puguin precipitar.
A banda de reemplaçar les que es troben en estat deficient, el projecte contempla la instal•lació de barreres mixtes de seguretat a més de 5 quilòmetres de carreteres a on fins ara no hi havia cap protecció. En concret es farà a 7 vies de l’entorn de la Serra com ara a la Ma- 10, Ma- 2130, Ma- 1032, Ma- 2203, Ma- 2112, Ma- 1120 i Ma- 1040.
A l’inici de les obres, hi han assistit el conseller de Mobilitat de Mallorca i alguns batles dels municipis de la Serra. El punt per on s’han començat a col·locar les mesures de seguretat és on l’any 2018 va morir el ciclista Miquel Pol després de patir una caiguda i estimbar-se per un desnivell.

04/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris