X

El TSJIB demana al Govern aprovar restriccions abans de pronunciar-s’hi

La resolució conté dos vots particulars. Dels cinc magistrats, dos s'han mostrat en contra del plantejament final en tractar-se d'una qüestió formal

05/05/2021

El TSJIB demana al Govern aprovar restriccions abans de pronunciar-s’hi

/EFE

EL TSJIB ha dictat avui una interlocutòria en la que declara la inadmissibilitat de la petició d’autorització de mesures sanitàries presentada pel Govern posteriors a l’aixecament de l’estat d’alarma.

Els magistrats consideren que el Consell de Govern no ha aprovat aquestes mesures en el moment d’efectuar-se la sol·licitud a la Sala i per tant no es compleix el requisit objectiu previst en la norma processal, perquè ha de tractar-se de mesures ja adoptades per l’òrgan que correspongui, tenint en compte l’article 10.8 de la LJCA.

La resolució conté dos vots particulars. Dels cinc magistrats, dos s’han mostrat en contra del plantejament final en tractar-se d’una qüestió formal. Aquest dos s’han mostrat partidaris de prendre alguna decisió: “La sala havia de donar resposta en un sentit o en un altre, a la problemàtica de fons, endinsant-se en ell i no adoptar una decisió purament formalista declarant la inadmissibilitat”.

05/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris