X

El SATSE i altres sindicats sanitaris reclamen l’increment del preu de les hores de guàrdia

La protesta ha servit perquè l'IB Salut es comprometi a debatre la reclamació passat demà divendres

05/05/2021

El SATSE i altres sindicats sanitaris reclamen l’increment del preu de les hores de guàrdia

Els principals sindicats s’han concentrat a les portes de l’IB Salut, a Palma, per reclamar millores salarials que afecten sobretot l’increment de les hores de guàrdia nocturnes i als caps de setmana. La concentració -convocada pel sindicat d’infermeria SATSE- a la qual s’ha afegit la majoria dels sindicats ha servit perquè Salut es comprometi a tractar aquests increments salarials en una mesa del sector que tendrà lloc el proper divendres.

El secretari general del SATSE a les Illes, Jorge Tera, ha explicat que “aquests acords són d’obligat compliment, ja que s’aprovaren en Consell de Govern al 2018 i estan pressupostats en 4 milions d’euros”. Segons Tera, són uns acords raonables que suposen a l’administració l’increment de les hores de guàrdia d’entre un euro i mig i tres euros de manera escalonada entre els anys 2019, 2020 i 2021. L’IB Salut, però, només va aplicar l’augment de 2019.

Carrera professional

L’altre cavall de batalla que ve d’enrere és la carrera professional que afecta 17.000 treballadors del món sanitari. El president del sindicat Mèdic a les Illes, Miguel Lázaro, ha afirmat que “des del 2018 no s’ha convocat de la carrera professional. Això és un greu incompliment, ja que suposa que els professionals perdin cada mes uns 250 o 300 euros de salari”.

Entre altres reivindicacions del col·lectiu sanitari hi ha la congelació salarial del 2 per cent i la manca d’un plus covid per uns treballadors essencials que han estat a primera línia a hospitals i centres de salut per frenar la pandèmia.

05/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris