X

L’IMAS impulsa un nou model assistencial a la residència de la Bonanova

34 usuaris disposen d'habitació individual amb tots els serveis necessaris a la novena planta.

05/05/2021

L’IMAS impulsa un nou model assistencial a la residència de la Bonanova

“Molt trist, la soledat t’embarga”. Felisa Leal recorda així els pitjors moments de la pandèmia. Vivia amb el temor que no tornaria veure els seus familiars. Ella fa 21 anys que viu a la residència de la Bonanova. És de les més veteranes i, per això, ara pot estar a la novena planta. Aquest espai s’ha reformat per complet i representa el nou model assistencial a les residències que impulsa l’IMAS.

Una de les principals novetats és que els usuaris disposen d’una habitació individual, segons explica el president de l’IMAS, Javier de Juan. Dins el dormitori, hi ha preses d’oxigen per si necessiten ser atesos, de manera que no han de ser traslladats a una altra zona de la residència o a un centre hospitalari. L’objectiu és que els usuaris “puguin desenvolupar tota la seva vida en un entorn molt més convivencial”, argumenta de Juan.

També hi ha servei de fisioteràpia i teràpia ocupacional a la mateixa planta. A més, els treballadors són sempre els mateixos . Així poden donar una atenció més personalitzada, “de manera que l’usuari se senti més a una llar, es quedi amb la part positiva de viure plegats amb un major vincle”, segons explica la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

La novena planta disposa de 17 places per residents permanents i altres 17 per temporals. La intenció de les darreres és que els familiars que els cuiden puguin descansar o anar de vacances. La residència de la Bonanova compleix enguany 39 anys i és una de les més grans del país. No comunica cap cas positiu de coronavirus des del gener.

05/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris