X

Excaven el jaciment de sa Ferradura a Porto Cristo

Es tracta d'una antiga fortificació defensiva que data de finals l'era de bronze, única a Mallorca

05/05/2021

Excaven el jaciment de sa Ferradura a Porto Cristo

A Porto Cristo aquests dies s’excava el jaciment de sa Ferradura. Es tracta d’una antiga fortificació defensiva que data de finals l’era de bronze, única a Mallorca.  És el jaciment més desconegut dels tres que hi ha a Manacor i per això dissabte fan una jornada de portes obertes per a qui el vulgui visitar.

Del jaciment de sa Ferradura el que més destaca és el seu emplaçament, en una petita península de la costa de Manacor. Els arqueòlegs calculen que va ser ocupat entre els anys 1000 i 900 abans de Crist, al final de l’època de les navetes i principi de l’era talaiòtica. Eren temps de canvis socials, no exempts de conflictes entre els diferents habitants de la zona.

Perquè es tractava d’un punt de refugi, el jaciment és pobre amb troballes arqueològiques. Aquestes el limiten a estris de cuina o ossos d’animals. En un futur, es vol començar a excavar el suposat poblat d’on provenien els ocupants de la fortificació i que els arqueòlegs situen ben al davant, en terra ferma.  L’excavació és una col·laboració dels equips d’arqueòlegs de Manacor i Ciutadella, a causa la semblança amb el jaciment de cala Morell.

05/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris