X

Signat el conveni de 855 milions en ajudes directes per a les empreses de Balears

Es preveu que "en breu" els fons siguin transferits i es publiqui la convocatòria d'ajudes

05/05/2021

Signat el conveni de 855 milions en ajudes directes per a les empreses de Balears

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, signen el conveni per a regular les ajudes directes a empreses i autònoms a Palma, aquest dimecres. / Cati Cladera

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han signat el conveni de col·laboració per regular les ajudes directes a empreses i autònoms de Balears afectats per la COVID-19. La següent passa, prevista “en un termini breu”, serà la transferència de l’Estat a la comunitat dels 855 milions d’euros i la convocatòria pública per tal que unes 34.000 empreses i autònoms de les Illes se’n puguin beneficiar, segons els càlculs del Govern balear.

Armengol ha destacat la importància que té per a les Balears rebre 855 milions en ajudes directes per a les empreses i els autònoms. “Mai abans les Balears no havien rebut tants de doblers”, ha dit. La ministra Montero ha dit que aquest conveni demostra el compromís del govern central amb les Illes i “el suport a tot el teixit productiu de les Balears que tant ha patit durant aquest temps”.

Respecte al desenvolupament de la part fiscal del Règim Especial de Balears (REB), Montero ha argumentat que l’actual exercici és “anodí” per la pandèmia i que ara, amb la vacunació avançada, “pot començar a parlar-se de la revitalització” i de “les particularitats de cada territori”.

05/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris