X

Un notari de Marratxí, acusat per falsedat

Un veí d'Inca, acusat per estafa, va acudir a la notaria amb una dona que es feia passar per la seva mare. Va aconseguir un poder sobre el patrimoni familiar. 

06/05/2021

Un notari de Marratxí, acusat per falsedat

La Fiscalia acusa un notari de Marratxí per falsedat imprudent. Al 2013, va signar un poder general a un veí d’Inca que va acudir a la notaria amb una amiga que es feia passar per la seva mare. Ho va fer sense verificar de manera efectiva la identitat de la dona. Al judici,  la fiscal li ha recordat que la dona ni tan sols duia el DNI original de la víctima de l’estafa sinó una còpia compulsada. A pesar d’això, l’acusat ha dit que no tenia dubtes sobre la seva identitat i que no li va semblar una operació estranya. La Fiscalia reclama que pagui una multa de 3.600 euros i, que durant 8 mesos, el suspenguin de feina o càrrec públic.

El beneficiari del poder, acusat per estafa

El beneficiari del poder també està acusat per estafa i li reclamen 5 anys de presó. Al judici ha explicat que va acudir a la notaria amb una amiga amb la intenció de substituir la seva mare i que, a canvi, li va pagar devers 1.500 euros. Ha reconegut que va utilitzar el poder per vendre part d’una finca familiar a Orient per 176.000 euros i per aconseguir préstecs per valor superior als 150.000 euros. Ha recordat que va lliurar la documentació a un empleat de la notaria i que li preocupava que se n’adonessin que la seva acompanyat no era la seva mare. Però ha comentat que el notari li va signar el poder en tan sols uns minuts.  Diu que va destinar els doblers a pagar els deutes que havia generat per mor del consum de droga. Quan la seva família es va adonar del que havia fet va interposar una demanda per anul·lar les operacions.

 

06/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris