X

Els fills de mestres i treballadors d’escoles tenen més opcions d’escollir centre educatiu

Les associacions de famílies de Menorca no hi estan d'acord

06/05/2021

Els fills de mestres i treballadors d’escoles tenen més opcions d’escollir centre educatiu

Ha començat el procés d’escolarització i les famílies esperen trobar plaça al centre desitjat, però no sempre és així. Quan la demanda supera les places, tot depèn dels punts de baremació, i el que més puntua és la proximitat de la residència, el nombre de germans… i que els pares siguin mestres. Les associacions de famílies de Menorca no hi estan d’acord.

Els fills de mestres i treballadors d’escoles tenen més possibilitats d’entrar al centre educatiu que triïn en primera opció. Educació atorga 3,5 punts al personal dels col·legis adscrits i fins a 5,5 si fan feina al centre elegit, per damunt d’altres criteris que també computen, però menys, com ser família nombrosa o monoparental (un punt), que l’alumne tengui una discapacitat (un altre punt) o la renda per càpita, amb un màxim d’un punt i mig.

Des de la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Menorca, consideren que l’escala de punts s’hauria de revisar, prioritzant els criteris de conciliació.

Educació explica que la llei impedeix incorporar criteris acadèmics en l’admissió d’alumnes en les etapes d’educació obligatòria, com si que es fa en el batxillerat i la formació superior.

06/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris