X

La campanya antiincendis a Menorca compta amb dos nous grans dipòsits d’aigua per als mitjans aeris

El dèficit de pluges augura un estiu complicat per al servei d'extinció d'incendis a Menorca

06/05/2021

La campanya antiincendis a Menorca compta amb dos nous grans dipòsits d’aigua per als mitjans aeris

El dèficit de pluges augura un estiu complicat per al servei d’extinció d’incendis a Menorca. L’Ibanat hi destina 50 efectius, més un helicòpter, i disposarà també de dos nous dipòsits d’aigua perquè els mitjans aeris se’n puguin abastir: un a l’aeròdrom i l’altre a Punta Prima. Així es cobreix una de les zones que fins ara resultaven més vulnerables, a la costa de Sant Lluís.

El nou dipòsit de l’aeròdrom santlluïser té 100 tones de capacitat, dobla el que hi havia abans, i amb el que s’acaba d’instal·lar a Punta Prima, en un solar cedit per l’ajuntament, ja en són un total de 12, els que hi ha repartits per tot Menorca. Aquest fet permet que, seguint les recomanacions, els helicòpters no hagin de volar més de dos quilòmetres i mig per carregar aigua. Una millora important, tenint en compte la previsió.

L’operatiu d’extinció d’incendis d’enguany té 50 efectius que depenen del Govern a Menorca, entre els quals tres brigades de l’Ibanat, una d’helitransportada.

El dispositiu també rep suport de Protecció Civil i, sobretot, dels Bombers del Consell de Menorca que al juliol incorporaran els deu nous professionals per cobrir les vacants que hi havia fins ara.

06/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris