X

Cas WhatsApp: el jutge reafirma que Penalva només ha de ser jutjat per revelació de secrets

Carlos Gómez insta les parts a presentar els seus escrits d'acusacions amb una resolució que, en aquesta ocasió, és ferma

07/05/2021

Cas WhatsApp: el jutge reafirma que Penalva només ha de ser jutjat per revelació de secrets

El magistrat Carlos Gómez reafirma que el jutge Manuel Penalva i els 4 policies de blanqueig investigats al cas Whatsapp només han de ser jutjats per revelació de secrets i omissió del deure d’impedir i promoure la persecució de delictes. Ho fa amb una interlocutòria de 13 pàgines amb la qual respon als escrits presentats per alguns acusats del cas Cursach.

Les seves defenses consideraven que Gómez no havia tingut en compte altres delictes presumptament comesos pels investigats, com el de prevaricació. El magistrat es refereix a les presumptes irregularitats en la detenció del director de Tito’s, Jaume Lladó, plantejades pel seu advocat, i manté que va ser una detenció justificada en base als indicis que tenien els investigadors.

També insisteix que no hi ha indicis que els ara investigats prenguessin decisions conscients de la falsedat dels testimonis ni que intimidessin testimonis. Finalment, Gómez insta les parts a presentar els seus escrits d’acusació per a l’obertura de judici oral. En aquesta ocasió, és una resolució ferma i no es poden tornar a presentar recursos.

07/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris