X

Els restauradors de PIMEM i AREMA: “A partir de diumenge, Armengol no pot obligar-nos a res; obrirem els interiors”

07/05/2021

Els restauradors de PIMEM i AREMA: “A partir de diumenge, Armengol no pot obligar-nos a res; obrirem els interiors”

PIMEM Restauració i AREMA asseguren que a partir de diumenge, quan ja no estigui vigent l’estat d’alarma, el Govern no té eines legals per obligar-los a tancar interiors o reduir cabuda màxima. I és per això que, en base a l’estudi encarregat a un advocat, anuncien que els locals tornaran a obrir amb les mateixes condicions que ho feien abans de la pandèmia.

El president de PIMEM, Jordi Mora, ha defensat a IB3 Notícies que molts establiments si no obrin ara, hauran de tancar portes definitivament per les pèrdues. Defensen l’obertura d’interiors amb un aforament controlat del 30% per a Mallorca i Eivissa.

D’acord amb aquesta legislació vigent, asseguren els restauradors:

1. “Només es poden suspendre drets fonamentals mitjançant Llei orgànica (que no és competència autonòmica) i en estat d’excepcionalitat (estat en el qual les Illes Balears no es troben)”.

2. “No permet adoptar mesures amb finalitats econòmics (“salvar la temporada” o “permetre el turisme britànic i alemany”). En tot cas, protegir la salut i la vida de les persones davant situacions d’excepcionalitat”.

3. “No es pot restringir l’activitat de negocis i activitats empresarials de manera indiscriminada, sinó empreses identificables i concretes”.

4. “Una mesura de tancament té com a requisit indispensable el tràmit d’audiència on els afectats (els qui veurien clausurada la seva activitat) disposen de 10 a 15 dies per a al·legar el que considerin convenient abans que es produeixi el tancament efectiu”.

“A la vista que en data d’avui no s’atén cap d’aquests quatre punts, els empresaris i professionals que signen aquest text, en el ple exercici de la legalitat vigent, obren amb normalitat els seus negocis de restauració i atenen amb normalitat a tots els clients que desitgin freqüentar-los”, asseguren.

07/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris