X

Les terrasses de Formentera podran obrir tots els dies de manera ininterrompuda a partir de dilluns

Els interiors mantindran l'aforament al 50%, amb taules de quatre persones de fins a dos nuclis

07/05/2021

Les terrasses de Formentera podran obrir tots els dies de manera ininterrompuda a partir de dilluns

Les terrasses a Formentera podran obrir de manera contínua fins a les 22.30h i tots els dies, de dilluns a diumenge, segons ha anunciat aquest divendres el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí. La mesura es posarà en marxa ja aquest proper dilluns.

Mentrestant, els interiors dels establiments de restauració mantindran l’aforament al 50%, amb taules de quatre persones de fins a dos nuclis, i hauran de tancar a les 17h de dilluns a dijous, i a les 18h els divendres, dissabtes i diumenges. Les terrasses mantindran el 100% de la seva capacitat, amb taules de sis persones.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, s’ha reunit a l’Illa amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, per a abordar les noves restriccions. La directora general de Salut Pública, María Antonia Font, també ha assistit a la trobada.

En roda de premsa, Ferrer ha assenyalat que l’evolució de la pandèmia registra “dades molt favorables” a Formentera, amb una incidència de zero casos a 7 i 14 dies. Així, segons ha explicat la presidenta, es relaxaran mesures que s’apliquen a l’Illa, encara que es manté l’objectiu de dur a terme una desescalada lenta per a arribar en “bon estat” a l’estiu. Els canvis anunciats aquest divendres havien estat sol·licitats des de l’Illa.

Sobre el toc de queda, Ferrer ha considerat que era “molt important” aconseguir la seva continuïtat durant dues setmanes més perquè les previsions són iniciar la temporada a finals de maig o principis de juny, i s’ha de garantir la seguretat sanitària dels residents.

Ferrer ha recordat també l’aprovació del Pla de Reactivació Turística que inclou mesures com continuar amb els controls durant tot l’estiu. També ha tornat a demanar col·laboració per a dur a terme PCR a l’illa a preus competitius. Així mateix, ha recordat la sol·licitud que les dades de contagis relatius a residents i turistes es comptabilitzin per separat per a evitar fer passos cap endarrere en les restriccions. A més, la presidenta ha demanat a la població que sigui solidària i acudeixi a vacunar-se quan es rebi la trucada.

Marí Ribas, per part seva, ha començat agraint la labor dels responsables polítics i de la població de Formentera per la situació epidemiològica de l’Illa amb dos casos actius. “Algú pot pensar que això ja està acabant i que ens podem relaxar”, ha puntualitzat Marí, qui ha considerat que s’ha d’enviar un missatge de prudència i que la desescalada ha de ser lenta perquè encara “tenim el perill entre nosaltres”. “Afluixar, però a poc a poc”, ha insistit, recordant que al maig encara cal mantenir la precaució perquè al juny hi haurà un major ritme de vacunació i, per tant, major seguretat enfront del virus.

Entre els canvis, Marí ha assenyalat que a Formentera pràcticament les restriccions queden igual, encara que esdeveniments com a noces o batejos podran tenir un major aforament i es podrà anar a la platja des de les 06.00 hores.

07/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris