X

El decret llei d’Armengol per mantenir un estat d’alarma a la carta, amb vacunació obligatòria per a alguns col·lectius

Modifica la Llei de Salut Pública per poder fer confinaments perimetrals i establir preus màxims: 75€ per PCR i 30 per antigen

07/05/2021

El decret llei d’Armengol per mantenir un estat d’alarma a la carta, amb vacunació obligatòria per a alguns col·lectius

Imatge d'arxiu de Francina Armengol. /EFE

“Es hora de reobrir, però ens esteim jugant tots els esforços fets fins ara”, ha explicat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, en roda de premsa posterior al Consell de Govern extraordinari d’aquest divendres que avui ha aprovat un decret llei per modificar la Llei de Salut Pública. Entrarà en vigor aquest mateix diumenge.

Aquest decret incorpora elements que abans estaven regulats per l’estat d’alarma. Amb aquesta eina, el Govern podrà aplicar confinaments perimetrals, el control de residències i un règim sancionador que fixa multes a qui incompleixi l’obligació de presentar una prova negativa a ports i aeroports i estableix preus màxims per a les proves diagnòstiques del virus. Els preus màxims, que entraran en vigor aquest mateix diumenge, són 75 euros per PCR i 30 per un antigen.

Armengol ha avançat que aquest decret llei es tramitarà com a llei al Parlament perquè tots els grups parlamentaris puguin fer-hi aportacions. En concret, aquest decret atorga potestat al Govern per aplicar mesures amb l’aval judicial del TSJIB. Entre totes les mesures, es podrà aplicar l’obligatorietat de vacunació a determinats col·lectius.

07/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris