X

50 anys d’èxits

07/05/2021

50 anys d’èxits

Han passat els anys, però l’afecte i els records continuen intactes per alguns dels homes que varen començar a escriure la història de l’Espanya Hoquei Club. El Bar Espanya, del carrer dels Oms, seu social de l’entitat, és testimoni de la reunió entre el president i fundador, Mateu Martorell, i els exjugadors Guillem i Jaume Obrador, Ángel González, Biel Sabater, Joan Pere Tauler, Miquel Massot i Miquel Palmer.
Tots aquests records comencen el 7 de maig del 1971 a la plaça del Bisbe Berenguer de Palou, la mítica Plaça dels Patins
El primer equip de l’Espanya va ser de categoria juvenil, però ben aviat se’n va formar un conjunt sènior. La temporada 1977-1978 va aconseguir l’ascens a Primera Divisió, segona categoria de l’hoquei nacional.
L’Espanya va jugar un total de 14 temporades a Primera Divisió, però el curs 1996-1997 va dir adeu a l’hoquei tradicional i va centrar tots els seus esforços en l’hoquei línia. Després de proclamar-se campió a les categories infanil i júnior, va assolir el primer títol absolut l’any 2000.
A partir d’aquí, no aturaren d’arribar els èxits. L’Espanya es va proclamar campió de la primera Lliga nacional i després n’arribaren 7 més. Els palmesans també tenen 2 Copes del Rei.
La gran assignatura pendent de l’Espanya és la Copa d’Europa. El 2017 va estar més a prop que mai.
Però l’any següent va arribar el primer títol europeu del club, la President Cup. Un trofeu que exhibeix Mateu Martorell, president del club des de l’any 1984 i premi Cornelius Atticus 2014 pel seu foment de l’hoquei a les Illes Balears.
L’Espanya no ha pogut celebrar el seu 50è aniversari amb títols, però el futur és ple de reptes…
I per aspirar a tot, el club demana poder tenir una pista pròpia.
50 anys d’èxits no són suficients per a l’Espanya Hoquei Club, que vol créixer per continuar escrivint amb lletres d’or el seu brillant palmarès.

 

UN REPORTATGE DE:

PILAR SEGUÍ

ÁLEX PASCUAL/ALEJANDRO MORALES/MARC CAPÓ

07/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris