X

16 detinguts i 4 policies ferits a la concentració no autoritzada contra les restriccions a Plaça d’Espanya

La Policia Nacional ha detingut 16 persones

09/05/2021

16 detinguts i 4 policies ferits a la concentració no autoritzada contra les restriccions a Plaça d’Espanya

Setze persones han estat detingudes i quatre agents de policia han resultat ferits aquesta nit durant els aldarulls en una concentració en la Plaça d’Espanya de Palma d’unes 300 persones contràries a les restriccions preventives de la covid-19.

Devers les 23h, quan començava el toc de queda, que continua vigent a Balears amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia, nombrosos joves es van concentrar a la cèntrica plaça de la capital balear corejant consignes contra el Govern, les demanades restrictives, les màscares i el tancament de l’hostaleria.

La Policia els va comminar a dissoldre’s en diverses ocasions, però els concentrats van ignorar les ordres i van llançar objectes als agents, entre ells algunes pedres. Quatre dels policies intervinents van sofrir ferides lleus per l’impacte de diferents objectes.

Davant aquesta situació, es va dur a terme una càrrega policial contra els manifestants, que es van dispersar als carrers limítrofs a la Plaça d’Espanya destrossant mobiliari urbà com a papereres i bancs.  Els agents van detenir 16 persones joves que van actuar amb violència o van desobeir reiteradament les seves ordres.

Els incidents es van prolongar durant aproximadament una hora.

09/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris