X

Les restriccions per comunitats autònomes

L'únic que tenen en comú tots els territoris és que s'ha eliminat el tancament perimetral

09/05/2021

Les restriccions per comunitats autònomes

A partir d’avui, i ja sense estat d’alarma, cada comunitat autònoma pot implantar les seves restriccions, amb l’aval del seu Tribunal Superior de Justícia. I ara mateix l’únic que tenen en comú és que a totes s’ha eliminat el tancament perimetral.

Encara hi ha provincies o municipis que tenen incidències acumulades de covid molt altes i de moment, quedaran confinats, però són casos puntuals. A la majoria de provincies, les fronteres estan obertes.

El toc de queda no per tot és igual. Hi ha 5 comunitats que l’han sol·licitat al poder judicial, però d’aquestes 5, només Balears i la Comunitat Valenciana han obtingut l’aval per mantenir-lo. En el cas de Navarra i les Illes Canàries el toc de queda avui també ha entrat en vigor però estan a l’espera que els tribunals superiors ho ratifiquin. A qui ja han dit que no és al País Basc. Tot i que ho havien sol·licitat, no han pogut limitar la mobilitat nocturna.

El que també varia segons cada comunitat és la limitació de les reunions. Des d’avui hi ha total llibertat de reunions a Madrid, Castella La Manxa, Castella i Lleó, Asturies, Cantàbria, País Basc i Andalusia. A la resta de comunitats hi ha un màxim i varia entre les 6 i les 10 persones.

Totes les comunitats han imposat una hora límit per tancar la restauració. A les 22 h per exemple, tancaran a Cantàbria, País Basc, Navarra o Aragó. La majoria ho faran entre les 23 h i la mitjanit. I després hi ha el cas de Galicía, Astúries i Castella-la Manxa, que ho faran a la 1 h. A Andalusia, les discoteques podran tenir obert fins les 2 amb fortes mesures de seguretat.

09/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris