X

Les restes del coet xinès han caigut a l’Oceà Índic

L'aparell, batejat amb el nom de Llarga Marxa, es va enlairar el passat 29 d'abril i va posar en òrbita la primera secció de l'estació espacial xinesa

09/05/2021

Les restes del coet xinès han caigut a l’Oceà Índic

La major part de les restes del coet xinès Llarga Marxa 5B s’han desintegrat avui en col·lidir amb l’atmosfera i han caigut en l’oceà Índic, posant fi a les especulacions sobre si el seu retorn a la Terra podia causar danys.

L’Oficina d’Enginyeria Espacial Tripulada de la Xina va informar en un comunicat que les restes o “enderrocs” van reentrar en l’atmosfera terrestre a les 10.24 (2.24 GMT) d’aquest matí i van caure a 72.47 graus de longitud aquest i 2.65 graus de latitud nord.

Les coordenades queden entorn a les illes Maldives en l’oceà Índic, al sud de l’Índia, apunta la premsa local, mentre que l’organisme assenyala que la major part de les restes es van desintegrar en col·lidir amb l’atmosfera terrestre.

El lloc web Space-Track de l’Esquadró de Control Espacial estatunidenc va confirmar avui les coordenades a través d’un tuit.

La grandària de l’objecte, amb una massa estimada d’entre 17 i 21 tones i una grandària d’aproximadament 30 metres, i la velocitat a la qual avançava -uns 28.000 quilòmetres per hora- va motivar l’activació de diversos dels serveis de vigilància espacial més importants del món, entre ells el Pentàgon o el Servei de Vigilància i Seguiment Espacial de la Unió Europea (EUSST).

Aquesta agència ja va avançar divendres passat que les restes del coet caurien en una regió de la Terra coberta en la seva major part per l’oceà o àrees deshabitades, i que la probabilitat estadística d’un impacte en sòl en àrees poblades era baixa.

09/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris