X

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

D'aquí al novembre es visitaran Son Marc, Son Torrella o sa Campaneta, gràcies a la col·laboració amb l'entitat Itinerem

09/05/2021

El Consell organitza visites a possessions de la Serra per l’aniversari de la declaració de la Unesco

Les cases de Son Maixella, dins el terme de Valldemossa, ha estat de les primeres a rebre els visitants.

Per commemorar el deu aniversari de la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Unesco, el Consell de Mallorca ha organitzat una sèrie de visites guiades a possessions de muntanya. Es tracta d’una iniciatava amb la col·laboració de l’associació cultural Itinerem, que obri les portes d’aquests conjunts patrimonials a partir d’ara i fins al mes de novembre.

Aquest cap de setmana ha tocat el torn a Son Maixella, dins el terme de Valldemossa. El mateix propietari, Pere Rullan, n’ha fet la visita guiada. “Nosaltres estam molt contents de poder mostrar tots els elements que són fruit d’una evolució històrica”, ha dit Rullan. “El que més ens agrada mostrar és la clasta. Hi destaquen una sèrie d’elements particulars: la cisterna, el gran lledoner, i una columna que aguanta un porxo. L’origen d’aquesta columna és incert. Hi ha qui diu que la dugueren d’un conent de Palma, i altres asseguren que va ser un obsequi del cardenal Despuig”, comenta el propietari de Son Maixella.

Nombre visitants

A causa de les restriccions, el nombre de places permeses a les visites és ara de quinze persones. Això com avanci la desascalada, però, es preveu que puguin arribar a les trenta. Totes aqueslles persones que hi estiguin interessades, trobaran més informació a www.serradetramuntana.net. Les visites són cada segon dissabte de mes. Algunes de les properes són Son Marc, a Pollença; Son Torrella, a Escorca, i sa Campaneta, a Puigpunyent.

09/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris