X

Canvi sobtat de temps: del para-sol al paraigua

La situació meteorològica ha fet un gir de 180º amb el cel ennigulat i plogudes de fang

10/05/2021

Canvi sobtat de temps: del para-sol al paraigua

Son Serra de Marina. /JERÓNIMO MASSANET

Tornam a la primavera. Després d’un cap de setmana de calor intensa a tot l’arxipèlag i cel radiant encetam una setmana de temps canviant i temperatura més baixa.

El cap de setmana que hem deixat enrere ha estat caracteritzat pel temps estable i la temperatura alta. Dos dies en que hem superat els 30ºC a l’interior i nord de Mallorca i els 27ºC a Formentera i Eivissa i 26ºC a Menorca amb el cel radiant pràcticament fins ahir vespre.

Dilluns

La situació meteorològica d’aquest dilluns ha fet un gir de 180º amb el cel ennigulat i plogudes de fang que afecten sobretot el sud i oest de l’arxipèlag però que progressaran també cap el nord-est. La temperatura ha canviat dràsticament. Aquest dilluns la màxima quedarà entre 6 i 8ºC per davall de la d’ahir i la mínima es registrarà al final de dia. Al capvespre tendrem clarianes a Formentera i Eivissa i també s’aniran trencant els niguls a Mallorca. Cel més enterbolit, tapat, encara amb plogudes de terra-roja a Menorca i amb rissaga al port de Ciutadella.

Dimarts

Dimarts el temps serà més tranquil, cel més destapat però amb possibilitat de qualque gota que ja serà d’aigua neta. El vent de ponent bufarà moderat. La temperatura de la propera matinada davallarà i al migdia es recuperarà una mica, sobretot pujarà a l’est de cada illa.

Dimecres i dijous

La setmana avançarà amb temps més estable. Dimecres serà un dia de cel destapat i d’ambient suau, mínimes entorn de 14-15ºC i màximes de 23-24 ºC. Dijous encara gaudirem de temps bastant tranquil però amb qualque nigul una mica més desenvolupat a Mallorca. Sense canvis pel que fa a la temperatura.

Divendres

Arribarem al final de setmana amb un altre canvi de temps, amb l’arribada d’un front augmentarna els niguls i tendrem qualque ploguda. Després del front, dissabte, davallarà la temperatura.

10/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris