X

Crida de les institucions a respectar les restriccions després de l’estat d’alarma

Govern, Delegació del Govern i Ajuntament de Palma demanen un darrer esforç per acabar amb la pandèmia

10/05/2021

Crida de les institucions a respectar les restriccions després de l’estat d’alarma

Govern, Delegació de Govern i Ajuntament de Palma fan una crida a la ciutadania perquè respectin les mesures sanitàries i les restriccions, una vegada que ha acabat l’estat d’alarma. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha dit que les illes encaren la fase final de la desescalada i demana un “darrer esforç perquè la pandèmia sigui cosa del passat”.

Garrido ha afegit que “no pot ser que l’egoisme i l’individualisme posin en perill allò que s’ha aconseguit fins ara”. Això és, segons la consellera, que les illes siguin una de les comunitats autònomes amb una menor taxa d’incidència acumulada i l’única regió d’Europa oberta al turisme internacional. “Ens jugam la temporada turística i l’economia d’aquestes illes, ens ho jugam a una carta i hem de procurar que sigui la bona”, ha dit.

La delegada del Govern, Aina Calvo, convida a la ciutadania a fer una reflexió sobre “si paga la pena accelerar a la desesperada la trobada amb les persones que enyoram, les festes que volem celebrar, tenir reunions familiars” o si això “ens portarà a la desesperació de plorar moltes morts que serien evitables.”

La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, s’ha unit a la crida al compliment de les normes sanitàries. Tant Adrover com Garrido i Calvo han condemnat els aldarulls que s’han produït aquest cap de setmana a la plaça d’Espanya de Palma, en què s’han detingut diverses persones i han resultat ferits 4 policies. Són 3 agents del cos local de Palma i un policia nacional. Els quatre han resultat ferits lleus i evolucionen favorablement, segons Joana Maria Adrover.

En la darrera setmana s’han fet 107 inspeccions a establiments i particulars i s’han aixecat 90 actes per incompliment de la normativa sanitària. Des del mes de juny, les inspeccions ascendeixen a les 2.602 i a 1.295 actes. Pel que fa al nombre de denúncies, se n’han efectuat 18.985 i s’han proposat sancions per un valor total de 3.735.000 euros, la majoria a establiments.

10/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris