X

Balears viu un període llarg d’estancament en els contagis de covid

Les Illes tenen la segona incidència acumulada més baixa de l'Estat

10/05/2021

Balears viu un període llarg d’estancament en els contagis de covid

La vacunació està fent l’efecte desitjat. Fa setmanes que les Illes freguen aquests 60 casos per 100000 habitants a 14 dies i també hi ha més altes hospitalàries i altes als serveis de cures intensives.

Les Illes viuen un període llarg d’estabilitat pel que fa als contagis. Destaca Menorca però és pels brots detectats i controlats a l’illa. A més els nous casos que s’estan detectant a l’illa estan relacionats amb aquests brots.

Des del Comitè de Malalties Infeccioses no volen posar data a l’alleugeriment de les restriccions ni a la possibilitat que a l’estiu ens puguem llevar-nos la màscara als exteriors. Diuen que això anirà relacionat amb el nivell de vacunació de la població.

El portaveu del Comitè, el doctor Javier Arranz, s’ha referit a les imatges d’aquest passat cap de setmana en què centenars de joves celebraven el final de l’estat d’alarma. Arranz ha dit que tot i que són imatges comprensibles per mor del cansament pandèmic s’han de mantenir les mesures de seguretat: mantenir les distàncies, dur màscara i dur-la ben posada i, sobretot, si tenim símptomes no reunir-se amb més gent.

10/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris