X

Les Falles de València podran tornar a celebrar-se des del primer de setembre

Segons el Govern valencià els mesos que queden fins aleshores serviran per a augmentar la vacunació contra el coronavirus

10/05/2021

Les Falles de València podran tornar a celebrar-se des del primer de setembre

Les Falles de València i qualsevol festa tradicional o popular podrà celebrar-se al País Valencià a partir del pròxim primer de setembre, segons ha comunicat aquest dilluns la consellera valenciana de Sanitat, Ana Barceló, als representants del món faller. Això després de dos anys sense poder celebrar-se aquesta festa valenciana declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per mor de la pandèmia.

L’1 de setembre “és el punt de partida per a qualsevol mena de celebració popular o tradicional, encara que la data exacta l’ha de decidir cada col·lectiu”, ha explicat la consellera, qui s’ha mostrat a favor d’estudiar la possibilitat que els fallers celebrin actes com l’ofrena de flors a la Mare de Deu dels Desemparats, que el col·lectiu considera “pràcticament imprescindible”.

El tipus d’actes que s’autoritzaran haurà de complir les mesures que en aquest moment estiguin vigents, si bé l’acotació bàsica que ha marcat la consellera és la d'”evitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes”.

La Conselleria valenciana de Sanitat considera que fixar el mes de setembre per a aquestes celebracions “garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia”, ja que els mesos que queden fins aleshores serviran per a augmentar la vacunació contra el coronavirus “i arribar-hi molt més protegits”, segons Sanitat.

La titular de Sanitat al País Valencià s’ha pronunciat així després de reunir-se amb representants del món de les Falles, com la Junta Central Fallera, la Interagrupació de Falles de València, la Federació de Falles de Primera A, la Federació de Falles d’Especial i la Federació de Falles de Borriana, als qui ha comunicat la seva decisió.

10/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris