X

La Fiscalia de Balears no recorrerà la decisió del TSJIB que avala el toc de queda

Vox ha presentat un recurs contra la decisió que avala l'ampliació de les restriccions a les Illes Balears

11/05/2021

La Fiscalia de Balears no recorrerà la decisió del TSJIB que avala el toc de queda

La Fiscalia de les Illes Balears ha decidit no recórrer la interlocutoria del Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) que avala el toc de queda i altres mesures a la Comunitat, en valorar que el recurs de reposició no és viable.

Així ho ha explicat el fiscal superior de Balears, Bartolomé Barceló, en declaracions als mitjans a les portes del TSJIB. El recurs de reposició es presenta davant la mateixa Sala, que ja va aprovar les mesures amb divisió entre els seus cinc membres: tres van votar a favor i dues magistrades van emetre un vot particular en sentit contrari.

A més, la Fiscalia entén que no cap el recurs de cassació davant el Tribunal Suprem ja que el decret que habilitava aquesta possibilitat va entrar en vigor després de l’acte del TSJIB. El Consell de Ministres va aprovar el dia 4 el Reial decret, però la seva entrada en vigor es va fixar per al dia 9.

L’acte del TSJIB es va notificar el divendres 7 de maig. “És una qüestió merament tècnica”, ha apuntat Barceló.

Altres entitats -com ha fet Vox avui mateix- han presentat un recurs contra aquesta decisió. El fiscal ha matisat que no són part en el procediment en el qual s’emmarca l’acte del TSJIB, per la qual cosa no podrien recórrer-lo, i que en cas de presentar una demanda contenciosa es tractaria d’un procediment a part.

El fiscal Barceló: “No estam d’acord amb la resolució del TSJIB que manté les restriccions, perquè va en contra de l’estat de dret”.

 
El fiscal Barceló: “No estam d’acord amb la resolució del TSJIB que manté les restriccions, perquè va en contra de l’estat de dret”

11/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris