X

Pèrits del Banc d’Espanya ratifiquen múltiples irregularitats en les operacions de Sa Nostra

Nova jornada a l'Audiència Nacional de declaracions en el judici contra l'antiga cúpula del banc

11/05/2021

Pèrits del Banc d’Espanya ratifiquen múltiples irregularitats en les operacions de Sa Nostra

Imatge d'arxiu.

Nova jornada de declaracions en el judici contra l’antiga cúpula de Sa Nostra. Avui ha estat el torn dels pèrits del Banc d’Espanya, que han detectat múltiples irregularitats en les operacions de finançament que la caixa d’estalvis va aprovar en benefici de l’empresari Martí Gual per comprar els solars de Son Bordoi, Son Morlà i Son Morlanet. Aquestes i altres operacions -segons la Fiscalia- varen dur a sa Nostra a la fallida.

Els pèrits han estat contundents. Han explicat que els responsables de sa Nostra varen incórrer en una mala pràctica quan assumiren la depreciació d’aquests terrenys. Altres irregularitats detectades pels pèrits són com Martí Gual va adquirir els terrenys a dues empreses, FEBEX i IBERCOM, amb greus dificultats econòmiques.

Altrament, una altra pèrit del Banc d’Espanya ha afirmat que aquestes operacions no tenen informes desfavorables.

Unes acusacions que els principals acusats, entre els quals els exdirectors generals de sa Nostra, Pere Batle i Pau Dols, han negat. És més, en la primera sessió Pere Batle va defensar aquestes operacions, ja que Martí Gual -va dir- era un especialista de la gestió immobiliària. Ambdós s’enfronten a quatre anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda.

11/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris