X

La Fiscalia de Balears no recorrerà les restriccions aprovades pel Govern

encara i que no s'hi recorri en contra en aquesta ocasió, no significa que defensin l'aplicació d'aquestes mesures sense la vigència de l'estat d'alarma, i que si en el futur el TSJIB torna a pronunciar-se i manté el mateix criteri, sí que ho podran fer

11/05/2021

La Fiscalia de Balears no recorrerà les restriccions aprovades pel Govern

La Fiscalia de Balears finalment ha decidit no recórrer contra el toc de queda i altres restriccions aprovades pel Govern i avalades pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. La setmana passada la Fiscalia va anunciar el recurs, perquè entenia que es vulneraven drets fonamentals. Ara diu que no pot recórrer davant el Suprem per una qüestió formal.

El Fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló, ha confirmat aquest dimarts la decisió de no recórrer contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia que avala el toc de queda i la resta de restriccions vigents a Balears. Assegura que no s’ha presentat recurs de reposició, perquè l’hauria hagut de resoldre la mateixa sala que en va redactar la resolució a favor.

Mentre que l’altra possibilitat, la de presentar un recurs de cassació, no és viable, ja que el reial decret que permet aquesta possibilitat va entrar en vigor després de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Balears.

Barceló ha explicat que això és el que li han dit des de la Fiscalia del Tribunal Suprem, ja que en cas d’haver-se presentat algun recurs hauria estat interposat per ells. I afegeix que, encara i que no s’hi recorri en contra en aquesta ocasió, no significa que defensin l’aplicació d’aquestes mesures sense la vigència de l’estat d’alarma, i que si en el futur el TSJIB torna a pronunciar-se i manté el mateix criteri, sí que ho podran fer.

11/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris