X

El Consell de Mallorca cerca 60 famílies d’acollida

També fa una crida a l'acolliment de menors estrangers o infants amb problemes emocionals o de conducta

12/05/2021

El Consell de Mallorca cerca 60 famílies d’acollida

El Consell de Mallorca vol potenciar el programa d’acolliment familiar. Per això ha posat en marxa la campanya “El món de les famílies”, per trobar llars que acullin infants que actualment viuen en centres residencials.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha explicat que, segons la llei, els nins de 0 a 3 anys no han d’estar en un centre residencial. “Però la política de l’IMAS és que fins als 6 anys no ho estiguin”.

Amb la proximitat del Dia Internacional de la Família, que se celebrarà dissabte 15 de maig, el Consell fa una crida per trobar 60 famílies que se sumin a les 547 que ja formen part del programa d’acollida (i que acullen 520 menors en total).

Al programa ja existent hi sumen dues modalitats noves: cerquen 10 famílies que vulguin acollir menors estrangers no acompanyats (si pot ser amb coneixements de la cultura d’origen de l’infant) i 10 més que sàpiguen com tractar infants amb problemes emocionals o de conducta.

Pel que fa a aquesta darrera modalitat, el president de l’IMAS, Javier de Juan, especifica que almanco una de les persones responsables d’aquestes famílies ha de tenir un perfil especial: “Un psicòleg, un educador social… perfils perquè l’infant es desenvolupi dins un àmbit familiar però amb un cert grau d’especialització”.

12/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris