X

Sanitat decidirà la setmana que ve què fer amb la segona dosi d’AstraZeneca

La ministra, Carolina Darias, explica que la decisió es prendrà a partir dels informes dels "països on s'ha emprat Pfizer" com a segona dosi

12/05/2021

Sanitat decidirà la setmana que ve què fer amb la segona dosi d’AstraZeneca

La Comissió de Salut Pública decidirà la setmana que ve si s’administra o no la segona dosi d’AstraZeneca a les persones menors de 60 anys que han rebut la primera. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha dit que la decisió es pendrà a partir dels informes dels “països on s’ha emprat Pfizer” com a segona dosi i dels assajos clínics que estan disponibles.

Aquí a les Balears són 38.000 les persones menors de 60 anys les que estan pendents d’aquesta decisió. A la vegada, Darias ha anunciat que aquesta setmana arribaran a Espanya 2,4 milions de vacunes, la majoria de Pzifer, amb 1,7 milions de dosis, però també hi haurà una partida de 316.000 antídots d’Astrazeneca.

En el Consell Interterritorial d’aquest dimecres, el primer després de l’aixecament de l’estat d’alarma, la ministra de Sanitat també ha demanat a la població que no es tornin repetir les aglomeracions del passat cap de setmana. Darias s’ha mostrat preocupada i ha afirmat que “veurem en els pròxims dies” si té cap incidència.

12/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris