X

Defensa manté a la venda els terrenys dels antics quarters de Son Busquets

El mateix ministre Ábalos va assegurar fa unes setmanes que s'estaven intensificant les negociacions per a fer-hi habitatges de protecció oficial

13/05/2021

Defensa manté a la venda els terrenys dels antics quarters de Son Busquets

El Ministeri de Defensa manté a la venda els terrenys dels antics quarters de Son Busquets, a Palma. Així consta en l’apartat d’Infraestructures del web del ministeri, que és el propietari dels terrenys de més de 110.000 m2 de superfície. A preguntes d’IB3 Notícies, a més, el Ministeri de Defensa confirma que el seu pla és l’alienació de la propietat a títol onerós. És a dir, vendre’ls per obtenir-ne beneficis.

Sobre el projecte d’urbanització de l’Ajuntament de Palma, que preveu la construcció d’habitatges de protecció oficial, el Ministeri diu que no en té cap constància. Respon que els únics acords que tenen amb Cort són de 1998 i de 2012. Convenis que no es van executar mai perquè estaven en espera de l’aprovació, per part de l’Ajuntament, del Pla Especial de Reforma Interior.

L’ajuntament de Palma, de la seva banda, manté que hi ha un acord amb el govern central i que s’executarà el projecte que surti de Cort. Al contrari del que diu Defensa, la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, sosté “rotundament” que “existeix un acord perquè aquests terrenys segueixin sent propietat pública i que vetllarem per si hi ha algun moviment que indiqui alguna cosa diferent”. A més, diu Truyol, “tenim el compromís que (la venda) no es tramitarà”.

20 anys de compromisos

Ara, Son Busquets és un solar ple de mala herba, però el cert és que dels futurs del solars militars se’n sent a parlar des de fa prop de 20 anys. Primer el Ministeri de Defensa anuncià que posava els terrenys a la venda per fer-hi més de 1.500 pisos. Posteriorment, el Govern de llavors, en mans del Partit Popular, amb Mabel Cabrer al capdavant d’Infraestructures proposà adquirir els terrenys per 20 milions d’euros. Ja en aquell moment es digué que les obres podrien començar a principis de 2007. El president Jaume Matas viatjà a Madrid per tancar l’acord de compra i el novembre de 2007, ja amb el govern de pacte de Francesc Antich, s’anuncià un acord definitiu sobre Son Busquets que tampoc no fructificaria.

Els anys passarien i, mentrestant, Son Busquets segueix a l’agenda política però sense canvis visibles. Entre mig, hi ha hagut plans especials de reforma, convenis amb Defensa com els de 1998 i 2012, a expenses de l’aprovació definitiva del PERI de Palma, que no ha tingut mai el sus definitiu.

L’estiu de 2019, Defensa va treure els terrenys a subhasta per prop de 46 milions d’euros, i la venda segueix sent l’opció que defensa avui el Ministeri, que detalla que no tenen constància de cap projecte com el que defensen Cort i el Govern, amb més de 800 pisos de protecció oficial. Mentrestant, els veïnats demanen que s’hi faci alguna cosa.

13/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris