Nadal salva dues pilotes de partit en contra i s’imposa a Shapovalov en tres hores i mitja de joc

El tennista balear ha perdut el primer set, però ha remuntat. A quarts es trobarà amb Zverev, el seu botxí a Madrid

13/05/2021

Remuntada de Rafel Nadal per aconseguir una plaça als quarts de final del Masters Mil de Roma. El mallorquí ha capgirat un set en contra i ha salvat dues pilotes de partit.
Nadal ha patit des del principi. A la primera mànega, Shapovalov, amb dos breaks, s’ha col·locat, 4-0 per davant al marcador. El canadenc amb cops guanyadors domina el partit. El manacorí, però, canvia la dinàmica i guanya tres jocs seguits. Shapolavov, després de 4 pilotes de set, s’adjudica la primera mànega per 6-3. El primer set que guanya Denis a Nadal en terra batuda.

A la segona mànega, el manacorí continua contra les cordes. El canadenc guanya els tres primers jocs. Nadal evita el 4-0 i a partir d’aquí comença la remuntada. Per segon dia consecutiu, el tennista balear guanya quatre jocs seguits i per primera vegada s’avança al marcador. Shapovalov ja no està còmode a la pista i cedeix el segon set per 6-4. Després de dues hores i set minuts de partit, tot es decidirà al tercer parcial.

El canadenc es torna a avançar amb un marcador de 3-1. Però Nadal no es rendeix i amb 6-5 per davall salva dues pilotes de partit i duu el matx al tie break. Aquí el de Manacor tanca una remuntada èpica. Tres hores i 30 minuts de joc per assegurar-se el bitllet per als quarts de final.

Demà es tornaran a veure les cares després que Zverev va eliminar Nadal divendres passat als quarts de final del Masters Mil de Madrid. L’alemany s’ha classificat per a la següent ronda de Roma després de derrotar Kei Nishikori. No ha estat una victòria plàcida. Zverev, com Nadal, també ha hagut de remuntar el duel i finalment s’ha imposat en tres sets per 4-6, 6-3 i 6-4. Demà, nova cita amb Rafel Nadal amb una plaça per a les semifinals.