X

Els centres educatius preparen el proper curs amb els nous protocols sanitaris

La intenció és retornar a les aules amb la màxima presencialitat i reduir la distància de seguretat

14/05/2021

Els centres educatius preparen el proper curs amb els nous protocols sanitaris

Els centres educatius de les Illes ja preparen el pròxim curs escolar, que començarà el 10 de setembre. Ho fan tenint en compte els darrers protocols sanitaris que apunten a la reducció de la distància de seguretat a 1,2 metres, al manteniment de la ventilació i a l’us de la mascareta.

En declaracions a IB3 Ràdio, el president de l’Associació de Directors de secundària de Mallorca, Joan Ramon Xamena, ha explicat que “amb la conselleria d’Educació ja hem fet feina amb l’organització dels grups que ha de tenir cada centre. Després la conselleria establirà un poc més quina ha de ser l’organització i si s’ha de modificar qualque protocol sanitari contra la Covid-19”.

Segons Xamena, el proper curs es tornarà a les ràtios d’abans de la pandèmia. El president d’ADESMA afirma que “la reducció de les ràtios d’alumnes topa amb un problema endèmic del sistema educatiu de les illes que és la manca d’espai“.

La intenció del Ministeri d’Educació i la conselleria de Martí March és tornar a la presencialitat al setembre. Xamena afirma que el retorn a la presencialitat pel curs 2021-2022 és positiu, ja que la semipresencialitat ha suposat una pèrdua de la qualitat educativa i ha generat desigualtats entre centres. “Cada centre haurà d’avaluar què ha suposat pels alumnes la semipresencialitat”, detalla. Tot i la pèrdua de la qualitat educativa amb la semipresencialitat, Xamena destaca que els alumnes han tornat més organitzats amb aquest sistema.

14/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris