X

El 60% de la cartelleria de botigues del centre històric de Ciutadella incompleix la normativa

També s'incompleix la porhibició que el cablejat que penja de façanes i edificis emblemàtics

14/05/2021

El 60%25 de la cartelleria de botigues del centre històric de Ciutadella incompleix la normativa

A Ciutadella està prohibit que el cablejat elèctric i de telefonia pengi de les façanes del centre històric, però fa vint-i-dos anys que ni administracions ni particulars no mouen un fil. A causa del fracàs, el Col·legi d’Arquitectes de Menorca demana que la normativa, recollida en el Pla Especial del municipi, prevegi mesures alternatives (i més econòmiques) i no només el soterrament de tota la línia elèctrica.

El que sí que revisarà Ciutadella són altres aspectes del Pla Especial de Protecció del Conjunt Històric, com la normativa dels rètols i els tendals dels establiments. Més del 60% incompleix tant pel que fa al color, com a les mides o al lloc on haurien d’estar col·locats aquests elements.

De moment, mentre no es revisi completament el Pla Especial l’Ajuntament ja ha contractat un tècnic per a fer modificacions parcials d’alguns punts; entre els quals també destaca la protecció de l’antic convent de Sant Francesc, la modificació de la fitxa de Can Saura per permetre-hi un accés al pati des del carrer i una modificació de la normativa del Pla de Sant Joan per evitar dubtes d’interpretació.

14/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris