X

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023

Menorca va ser el primer territori d’Espanya, juntament amb València, on es va prohibir la caça de la tórtora.

14/05/2021

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023. És un dels punts que preveu la resolució anual de vedes per a la pròxima temporada aprovada pel Consell de Caça. Segons expliquen, aquesta espècie ha patit una disminució destacada a gran part del territori europeu.

Segons Pedro Bestard, president de la Federació de caça de les Balears, “accepten aquesta decisió” però consideren que  “ha estat un error” del Ministeri de Transició Ecològica del govern  central que “no ha presentat a Europa els informes pertinents per justificar la no vulnerabilitat d’aquesta au a Espanya”. Assegura que des de la Federació espanyola de caça “fan feina per presentar projectes i estudis que avalen el creixement de la tórtora.”

Menorca va ser el primer territori d’Espanya, juntament amb València, on es va prohibir la caça de la tórtora. A partir de la temporada 2020-2021, el Consell de Menorca aplica una moratòria perquè els caçadors de l’illa no capturin aquesta au fins que no s’estableixi un sistema de caça sostenible, com s’ha fet amb les quotes pesqueres.

Pel que fa a les llebres, només se’n permet la caça amb les modalitats tradicionals de ca llebrer i falconeria, i només se’n podran agafar dos exemplars per caçador i dia. El Consell també ha aprovat que en els vedats de caça menor superiors a 50 hectàrees del Llevant i la Tramuntana puguin caçar-hi cabres tot l’any ajustades al règim general.

14/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris