X

El jutge acorda obrir la subhasta per Majorica a les 5 ofertes presentades

Obre un termini perquè millorin les seves ofertes, que es presentaran en sobre tancat

15/05/2021

El jutge acorda obrir la subhasta per Majorica a les 5 ofertes presentades

L’administrador concursal encarregat del procés de Majorica ha optat perquè participin en la subhasta oberta pel jutge les cinc ofertes presentades, en lloc de només les de Majolaperla i Jofra Deca, com plantejava el Jutjat.

Segons han informat a Europa Press fonts pròximes al procés, l’administrador concursal ha obert un termini de cinc dies perquè totes puguin millorar les seves ofertes, que concorreran en sobre tancat. A més de Majolaperla i Jofra, són Nova Mallorca, Groupe Marcel Robbez Masson i Perles Orquídia.

Aquesta setmana el Jutjat del Mercantil va desestimar la proposta de l’administrador d’adjudicar Majorica a favor de la francesa Majolaperla SLU i va acordar celebrar una ‘subastilla’. En principi la limitava a Majolaperla i l’eivissenca Jofra Deca SL, les dues ofertes més quantioses, si bé deixava la porta oberta al fet que l’administrador concursal plantegés altres possibilitats.

Majolaperla, la triada per l’administrador concursal, plantejava una oferta de 9,5 milions d’euros -però solament 97 llocs de treball, la xifra d’ocupació més baixa- i Jofra 8,15 milions -i 121 llocs-. A més, la proposta de Jofra entrava en una possible modificació de condicions laborals.

El concurs de creditors respon a la difícil situació econòmica que travessa l’empresa. Majorica, amb seu a Manacor, ha notat amb força l’impacte de la crisi del Covid-19, pel fet que les seves vendes estan estretament vinculades al turisme -amb punts de venda en aeroports i creuers-.

Durant la pandèmia es van intentar buscar fórmules per a superar la crisi, però les males xifres de setembre i octubre de 2020, després d’un estiu d’escasses vendes, van obligar a presentar el concurs voluntari de creditors.

15/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris