X

Investiguen l’impacte de la pandèmia en la salut mental dels joves de Menorca

Augmenten les autolesions i els intents suïcides entre els adolescents

15/05/2021

Investiguen l’impacte de la pandèmia en la salut mental dels joves de Menorca

El primer any de pandèmia ha generat un increment de les autolesions i els intents suïcides entre els joves. Juntament amb la gent gran i els professionals sanitaris de primera línia, el jovent ha experimentat un deteriorament de la seva salut mental. Maria Portella, doctora en Neurociències, n’investiga l’impacte a l’illa de Menorca.

Els efectes en la salut mental de la pandèmia de la Covid-19 són més invisibles que els propis de la malaltia, però, en canvi, són els que s’allarguen més en el temps. Els grups especialment vulnerables són la gent gran, els professionals sanitaris de primera línia, les persones amb trastorns mentals previs i, sobretot, els joves.

Unes conclusions que la cap del Grup de Recerca de Salut Mental a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha exposat recentment a l’Institut Menorquí d’Estudis. La doctora en Neurociències reconeix que el sistema sanitari no dona cobertura suficient als efectes psicològics de la Covid, que s’haurien de començar a tenir més en compte. Per això, recomana cercar el benestar emocional a través de la companyia, l’exercici físic i una bona alimentació.

15/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris