X

L’antic Verge del Toro de Maó podria reobrir com a sociosanitari per a malalts crònics el 2024

La primera fase de la reforma ja ha acabat i a finals d'any s'hauria d'adjudicar la segona per un import de 15 milions

15/05/2021

L’antic Verge del Toro de Maó podria reobrir com a sociosanitari per a malalts crònics el 2024

La reforma de l’antic hospital Verge del Toro de Maó ha conclòs la primera etapa: la de rehabilitar-ne la façana i consolidar un equipament que fa quasi catorze anys que està en desús. Està previst que a principis de l’any que ve se’n liciti la segona fase, la d’adequació del seu interior. Amb un import de 15 milions, les feines s’allargarien més de dos anys.

La segona vida que tindrà l’antic Verge del Toro comença a prendre forma un cop que han acabat les obres d’adequació i consolidació de la façana i l’estructura d’un edifici que consta de sis plantes i una superfície útil de més de 5.000 metres quadrats. Un espai que pretén donar resposta a l’envelliment de la població de Menorca i recuperar l’immoble.

Per donar resposta a les necessitats assistencials de pacients crònics (o que necessitin ingressos de mitjana o llarga estada), el futur Verge del Toro disposarà d’una àrea d’hospitalització amb quatre unitats -una per planta-, una altra de suport clínic i una d’ambulatòria amb hospital de dia, estimulació congènita i consultes externes. A més hi haurà seixanta habitacions.

Aquest futur complex sociosanitari també respon al fet Menorca és l’illa més envellida de Balears i d’aquí a deu anys un de cada quatre menorquins tindrà més de seixanta-cinc anys.

15/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris