X

Detingudes 60 persones a Mallorca per blanqueig de capitals procedent del narcotràfic

Dues empreses mallorquines estaven presumptament implicades en el blanqueig.

16/05/2021

Detingudes 60 persones a Mallorca per blanqueig de capitals procedent del narcotràfic

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una organització criminal dedicada, presumptament, al blanqueig de diners procedents del tràfic de drogues amb base a l’illa de Mallorca. Els
agents han detingut, fins al moment, a 60 persones -55 a l’illa i cinc a Madrid- per presumptes delictes de blanqueig de capitals i falsedat documental.

Els arrestats desviaven grans quantitats de diners procedents de la droga cap a països estrangers com ara Cuba, Republica Dominicana o els Estats Units. Allà els diners eren convertits en béns de diferent naturalesa.

Per a dur a terme la il·lícita activitat el líder de l’organització utilitzava la identitat de persones d’avançada edat per a construir empreses fantasma, mancades d’activitat, que els permetien simular que treballaven en el sector de la construcció.

Dues empreses mallorquines estaven presumptament implicades en el blanqueig. Elaboraven factures falses per a emmascarar l’origen dels diners il·lícits, simulant treballs de construcció.
Els agents, que estimen que el total econòmic blanquejat ascendeix fins al milió d’euros, van practicar diverses entrades i registres a l’illa i van intervenir 400.000 euros en efectiu, multitud d’accessoris i articles de luxe, tres quilos de cocaïna i més de 60 quilos de substància de tall.

16/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris