X

Quins passos em de seguir si ens trobam malament després de rebre el vaccí?

D'ençà que va començar la vacunació a les Illes, la conselleria de Salut ha notificat 2228 reaccions adverses a la vacuna

16/05/2021

Quins passos em de seguir si ens trobam malament després de rebre el vaccí?

D’ençà que va començar la vacunació a les Illes, la conselleria de Salut ha notificat 2228 reaccions adverses a la vacuna. La gran majoria són de caràcter lleu.

El director general de Prestacions i Farmàcia Nacho García, encarregat d’aquesta branca en la lluita contra la pandèmia, ens ha explicat els passos a seguir en cas de trobar-nos malament després de rebre el vaccí. El 93% de les notificacions adverses per reaccions a la vacuna contra la covid, no són de caràcter greu. Els que consideren esdeveniments més greus com al·lèrgies, hemorràgies i trombes, són realment pocs, no arriben a la cinquantena de les més de 426.000 vacunes administrades fins al dijous 13 de maig .

Però, què hem de fer si ens trobam malament? Nacho García recomana analitzar les reaccions i que en cas que perdurin forts mals de caps o problemes de mobilitat es cridi tot d’una al metge. Si tenim algun tipus d’al·lèrgia prèvia, l’equip mèdic que s’encarrega de la vacunació en farà una valoració per saber si es pot administrar o no.

Per als que només tenen una dosi d’Astrazeneca posada, ja s’estan fent estudis per veure la seva compatibilitat amb una altra vacuna. De moment, el que se’n sap és que augmenten les reaccions lleus. Ara s’està estudiant l’efectivitat.

El més important, però, volen recordar, una vegada més que la vacunació és segura.

 

16/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris