X

El Govern modifica el toc de queda: serà de les 00.00 h. a les 06.00 h. a partir de diumenge

També s'amplia el límit de 6 a 8 persones en les reunions socials a l'exterior, en espais públics i privats

17/05/2021

El Govern modifica el toc de queda: serà de les 00.00 h. a les 06.00 h. a partir de diumenge

El Govern modifica el toc de queda: serà de les 00 a les 6 hores a partir de diumenge (fins a almenys el 6 de juny). També s’amplia el límit de 6 a 8 persones en les reunions socials a l’exterior, en espais públics i privats. En els interiors, màxim 6 persones sense restriccions de nuclis. Aquesta modificació, aprovada aquest dilluns en Consell de Govern, haurà de ser sotmesa a l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).  No estan incloses en la limitació prevista en aquest apartat les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les activitats esportives i culturals.

Es prorroguen també els controls per a l’entrada a les Illes Balears de persones procedents d’altres comunitats i ciutats autònomes que vulguin entrar en el territori de la nostra comunitat, per via aèria o marítima. Els passatgers s’han de sotmetre a un control sobre el motiu del desplaçament i, si escau, a un control sanitari o una prova diagnòstica en els mateixos termes en què s’establiren en l’Acord del Consell de Govern del dia 5 de maig de 2021, o, si és necessari, en els que s’estableixin per resolució de la consellera de Salut i Consum, sempre que no siguin més restrictius i facilitin l’entrada de les persones a les Illes Balears. Així mateix, mitjançant una resolució de la consellera de Salut i Consum, es pot eximir de l’obligació de dur a terme proves diagnòstiques als ciutadans de comunitats autònomes o ciutats autònomes en funció de la situació dels indicadors epidemiològics que es determinin.

En les limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte no hi ha canvis respecte del darrer acord: no es pot superar el 50% de la cabuda. En tot cas, s’ha d’assegurar la distància d’almenys un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

17/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris