X

Comencen a vacunar als interns de les presons i als sensesostre

El juny s'assolirà la velocitat de creuer amb l'arribada de 80.000 dosis diàries.

17/05/2021

Comencen a vacunar als interns de les presons i als sensesostre

A partir d’avui començaran a vacunar els més de 1.100 interns dels centres penitenciaris de les Illes. Avui capvespre mateix, s’iniciarà la inoculació dels presos del centre de Menorca (40 persones) i el divendres serà el torn dels de Mallorca (1.093 persones). Encara no hi ha data pels d’Eivissa (59 interns). També aquesta setmana es començarà a administrar el vaccí a les persones més vulnerables, com ara els sensesostre. Salut està en contacte amb ONG i Ajuntaments per mirar de localitzar aquestes persones, a les quals es posarà el remei de Janssen, d’una sola dosi.

Aquesta setmana arribaran 60.920 dosis de les vacunes a les Illes: 42.000 de Pfizer, 7.800 d’Astrazeneca, 7.600 de Moderna i 3.400 de Janssen. Es començaran a administrar dimecres, dia en què s’habilitaran més hores al portal BITCITA. Entre avui i el dimecres, encara queden 990 cites disponibles per persones d’entre 50 i 69 anys.

S’espera que la velocitat de creuer s’assoleixi a partir del 31 de maig. Aleshores, es calcula que setmanalment arribaran devers 80.000 dosis. De fet, per administrar-les s’habilitaran 6 línies de vacunació addicionals a l’Hospital Son Espases.

Des de Salut, demanen a les persones d’entre 50 i 69 anys que sol·licitin cita per vacunar-se, ja que aquesta franja d’edat és, ara mateix, la més vulnerable davant el virus. Una vegada que s’està immunitzant els col·lectius de 70 i 80 anys, ara l’edat mitjana de les persones ingressades a centres hospitalaris tant a planta com a UCI està davallant.

Amb tot, la incidència acumulada a les Illes continua baixant. Se situa en 46,98 casos per 100.000 habitants a 14 dies. Segons el portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, la situació de la pandèmia s’ha estabilitzat i té tendència a disminuir, un panorama propici perquè el Govern vagi relaxant les mesures restrictives, segons Arranz. Amb tot, el portaveu assegura que el toc de queda és de les darreres mesures que s’ha de retirar i demana als ciutadans que segueixin complint amb les mesures sanitàries, sobretot ara que la mobilitat està augmentant.

17/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris