X

Principi d’acord entre ERC i Junts per a investir a Aragonès president de la Generalitat

El nou Executiu tendrà 14 conselleries repartides al 50 per cent

17/05/2021

Principi d’acord entre ERC i Junts per a investir a Aragonès president de la Generalitat

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han arribat un principi d’acord per a la investidura de Pere Aragonès i la formació d’un govern de coalició. Aconsegueixen així desencallar el pacte a 9 dies que expiri el termini per a investir al nou president i evitar la convocatòria automàtica de noves eleccions.

Les dues formacions han intensificat els contactes aquest cap de setmana i han arribat a un preacord després de dues noves reunions entre el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el coordinador nacional d’Esquerra i candidat a la investidura, Pere Aragonès.

El nou Executiu tendrà 14 conselleries repartides al 50 per cent. La majoria de les carteres ara canvien de mans i, per exemple, Esquerra assumirà per primera vegada la Conselleria d’Interior. Les dues formacions també han acordat compartir la gestió dels fons europeus.

L’acord arriba després de la mediació de la CUP i de la pressió exercida per associacions sobiranistes, que exigien que assumissin la seva responsabilitat i formessin govern. L’ANC ha celebrat el pacte, però reclamen passes decidides cap a la independència. Els comuns ja han anunciat que no donaran suport al nou Govern i el PSOE lamenta que no s’hagi deixat optar a Salvador Illa, el candidat més votat.

17/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris