X

Yllanes, en el punt de mira de l’oposició per les seves declaracions sobre el turisme

El Ple del Parlament ha començat, aquest dimarts, amb un minut de silenci en memòria de la dona i el seu fill assassinats a sa Pobla

18/05/2021

Yllanes, en el punt de mira de l’oposició per les seves declaracions sobre el turisme

El Ple del Parlament ha començat, aquest dimarts, amb un minut de silenci en memòria de la dona i el seu fill assassinats a sa Pobla, presumptament per l’home i pare de les víctimes. Precisament, aquesta agressió masclista ha sortit a discussió en un estira i arronsa entre el portaveu de Vox i la presidenta de Govern. Jorge Campos ha retret a Armengol els casos d’abusos sexuals a menors tutelats, i l’ha acusada de ser-ne responsable. La cap de l’executiu ha criticat que s’utilitzin aquestes qüestions “per fer-ne política” i ha lamentat que Campos “banalitzi” la lluita contra la violència masclista, “just el dia”, ha dit Armengol “que tenim una dona i un menor assassinats”.

Durant la sessió de control també s’ha debatut sobre la recuperació econòmica i la reobertura de Balears al turisme internacional. Tots els partits de l’0posició han carregat contra el vicepresident Juan Pedro Yllanes, per unes declaracions on es mostrava contrari a recuperar les xifres de turistes d’abans de la pandèmia. PP, Ciutadans, el Pi i VOX han demanat que rectifiqui per un gest que consideren “un insult als treballadors que no tenen feina”. Yllanes ha defensat que sempre ha apostat per un model “més sostenible” i que no dimitirà “perquè he estat coherent amb el meu missatge”. Tant la presidenta com el conseller de model econòmic, Iago Negueruela, han mostrat el seu suport a Yllanes i han assegurat que gràcies a les polítiques duites a terme “Balears s’obrirà com a destinació turística segura”.

D’altra banda, les preguntes previstes en l’ordre del dia que havia de realizar Biel Company a la presidenta s’han hagut d’ajornar. El líder popular es troba en quarantena per contacte estret amb una persona contagiada de Covid-19, malgrat el PP ja ha informat que el seu president ha donat negatiu. També hi ha hagut duel de portaveus entre Marc Pérez-Ribas i Patricia Guasp, en espera que la direcció nacional de la formació taronja decideixi sobre el seu futur.

18/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris