X

L’autor confés del doble crim masclista de sa Pobla s’acull al dret de no declarar

Conmoció arreu de l'Estat perquè en les darrers 24 hores s'han produït 4 assassinats masclistes

18/05/2021

L’autor confés del doble crim masclista de sa Pobla s’acull al dret de no declarar

L’autor confés del doble crim masclista de sa Pobla s’ha acollit al seu dret a no declarar davant els investigadors; ho farà previsiblement aquets dimecres o dijous en seu judicial. Segons la delegada del govern a les Illes, Aina Calvo, la víctima l’havia denunciat en dues ocasions: la primera, al 2012, que acabà amb una ordre d’allunyament i la segona al 2018 tot i que la va retirar un any després perquè havien reprès la convivència.

El grup de criminalística de la Guàrdia Civil ha escorcollat el domicili, on trobaren els cadàvers, a la recerca de proves per imputar al detingut l’assassinat de la dona embarassada i del seu fill de set anys. Els investigadors se centren a reconstruir els fets i trobar proves que certifiquin que el detingut els va matar a ca seva, ara fa un o dos dies.

Tres dies de dol oficial a sa Pobla

El rebuig per aquest doble assassinat ha estat unànime a sa Pobla amb una concentració sense precedents tant d’institucions com de tota la comunitat musulmana.

Mentrestant, l‘ajuntament de sa Pobla ha celebrat un ple extraordinari per aprovar una declaració institucional per rebutjar la violència masclista. La declaració ha comptat amb el suport dels 5 grups que conformen el consistori. També s’han decretat 3 dies de dol oficial al muncipi. ‘El sentiment de tristesa i ràbia es multiplica al nostre cos quan es senten i es vieun aquestes barbaritats de tan aprop’ ha explicat el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert.

Les mostres de condòl i repulsa s’han estès per tots els punts de Mallorca. Els minuts de silenci s’han repetit a sa Pobla, Alcúdia, Manacor, Muro, Son Servera, Pollença o Palma entre d’altres. Tots amb un objectiu comú: posar fi a aquesta xacra social.

4 assassinats masclistes en 24 hores

Conmoció arreu de l’Estat perquè en les darrers 24 hores s’han produït 4 assassinats masclistes. Avui horabaixa, un home ha assassinat la seva parella a Corbera de Llobregat (Barcelona) i llavors s’hauria llevat la vida a ell mateix. Es tracta de la quarta víctima mortal de les darreres 24 hores, després que la Delegació del Govern contra la violència de Gènere ha confirmat un cas quasi idèntic a El Creixell (Tarragona) i l’assassinat de una dona i el seu fill a sa Pobla (Mallorca)

18/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris