X

Les claus del primer dia de Fitur

El sector espera que la fira serveixi per a impulsar el turisme i els viatges després d'un any de pandèmia

18/05/2021

Les claus del primer dia de Fitur

Fitur comença el dimecres una edició que marcarà el punt d’inflexió després d’un any gairebé en blanc, en el qual Espanya ha perdut 70 milions de turistes internacionals i 92 milions de viatges dels nacionals, amb pèrdues que superen els 100.000 milions d’euros respecte a 2019.

Per primera vegada en la seva història, Fitur se celebrarà en un format híbrid -presencial i en línia- obligat pel coronavirus, que ha retallat el nombre de països assistents dels 165 de 2020 a 55 amb presència física en aquesta ocasió i que tindrà els aforaments reduïts al 50% per a garantir la seguretat sanitària.

Malgrat l’obligada reducció de capacitats, es tracta de la primera gran fira mundial a celebrar-se de manera presencial una vegada que la pandèmia està més controlada i avança el procés de vacunació, amb el que el sector espera que serveixi per a impulsar el turisme i els viatges.

La fira serà inaugurada pels reis aquest dimecres i es mantindrà oberta fins al diumenge. Només s’exigiran test d’antígens o PCR per a les jornades professionals (les tres primeres sessions). El públic general podrà entrar durant el cap de setmana, sense necessitat de test.

18/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris