X

Ministeri i comunitats acorden per al curs 21-22: presencial al 100% i distància fins a 1,2m

El govern central incrementarà el finançament a les comunitats autònomes per poder mantenir la seguretat i els reforços educatius que s'han aplicat en aquest curs

19/05/2021

Ministeri i comunitats acorden per al curs 21-22: presencial al 100%25 i distància fins a 1,2m

Els ministeris de Sanitat i Educació juntament amb les comunitats autònomes han acordat el pla anticovid per al pròxim curs escolar 2021-22 en què es destaca que les classes seran presencials “com a mesura ordinària” en totes les etapes i a les aules es mantindrà la distància de seguretat entre alumnes d’1,5 i rebaixar fins a 1,2 metres en un escenari de baixa incidència.

A més, es mantindran també mesures sanitàries que s’estan aplicant en aquest curs 2020-21 com els grups estables de convivència, les mascaretes obligatòries a partir dels 6 anys, la higiene de mans així com la neteja i ventilació de les aules.

Segons ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, les mesures abordades giren entorn de quatre grans principis.

El primer d’ells és el distanciament social, que s’establirà en 1,5 metres i flexibilitzant a 1,2 metres si la incidència és baixa; l’obligatorietat de portar màscara a partir dels 6 anys; neteja i ventilació contínua creuada; i gestió dels casos de COVID.

Així mateix, es garantirà la presencialitat a les aules, que “és la característica més important” abordada aquest dimecres per al pròxim curs escolar, segons la ministra.

Així, es mantindran els grups de convivència estable en Infantil, en 1r, 2n, 3r i 4t de Primària i en Educació Especial. En 5è i 6è de Primària es pot mantenir el grup estable, o bé la distància d’1,5 metres, amb possibilitat de reduir la distància interpersonal a 1,2 metres. I també es permet reduir aquesta distància en Secundària, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments Artístics i Esportius.

Segons ha anunciat al ministra d’Educació, Isable Celaá, el govern central incrementarà el finançament a les comunitats autònomes per poder mantenir la seguretat i els reforços educatius que s’han aplicat en aquest curs.

19/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris