X

Mallorca i Eivissa podran obrir l’interior de bars i restaurants fins les 18h a partir del diumenge

Els interiors de la restauració de Menorca tindrà un hora més i podrà tancar a les 18.00 hores

20/05/2021

Mallorca i Eivissa podran obrir l’interior de bars i restaurants fins les 18h a partir del diumenge

Foto: EFE


Desescalada: Quines són les noves restriccions que es flexibilitzen?

Els bars, restaurants i cafeteries de Mallorca i Eivissa podran tornar a servir als seus clients a l’interior dels locals fins a les 18.00 hores a partir del pròxim diumenge, mentre que les terrasses estaran obertes fins a les 23.00 hores. Els interiors de la restauració de Menorca tindrà un hora més i podrà tancar a les 18.00 hores

El Consell de Govern aprovarà aquest divendres noves restriccions per a les dues pròximes setmanes, en les quals els establiments hostalers amb terrassa podran ocupar el 30% dels seus espais interiors i els que no compten amb terrassa podran acollir fins al 50% de l’aforament amb un màxim de 150 persones.

Les condicions de l’activitat en la restauració són iguals en totes les illes en els interiors, amb taules de quatre persones com a màxim en interiors i ocupació de tot l’aforament de les terrasses, amb un límit de 250 clients.

A l’exterior dels establiments es permeten quatre persones per taula a Eivissa i Mallorca, sis a Menorca i vuit a Formentera. L’aquesta última illa les terrasses tenen mitja hora més d’activitat, fins a les 23.30 hores.

Aquestes noves mesures entraran en vigor juntament amb la reducció en una hora del toc de queda, que començarà a mitjanit i conclourà a les 06.00 hores, i l’ampliació de 6 a 8 el nombre de persones que es podran reunir en espais exteriors.

Segons la darrera anàlisi epidemiològica i ateses les circumstàncies de cada illa, el Govern ha decidit rebaixar el nivell d’alerta a Mallorca (que de 2 passa a 1) i mantenir Formentera, Eivissa i Menorca en el nivell 1. Així. per tant, totes les Illes es mantenen en el mateix nivell d’alerta sanitària, el nivell 1, de risc baix de transmissió.

El conseller de Turisme i Model Econòmic, Iago Negueruela, ha destacat que aquesta relaxació de restriccions és possible per les bones dades sanitàries, amb una incidència acumulada a 14 dies de 42 casos per cada 100.000 habitants, però ha evitat avançar quines noves mesures de desescalada es podrien adoptar des del 6 de juny.

Els representants de les patronals Caeb i Pimem han assenyalat que reclamaran l’obertura dels interiors de la restauració en horaris de sopars i el de CCOO ha criticat que el Govern es reuneixi amb patronals i sindicats quan les mesures ja estan decidides i publicitades.

20/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris