X

Marroquins assalten la valla de Melilla

Centenars de migrants han efectuat fins a 6 intents d'assalt de la tanca fronterera que separa la ciutat autònoma del Marroc i una trentena d'ells han aconseguit accedir a territori espanyol, tots ells homes adults

21/05/2021

Marroquins assalten la valla de Melilla

La pressió migratòria entre el Marroc i Espanya s’ha traslladat la passada matinada de Ceuta a Melilla. Centenars de migrants han efectuat fins a 6 intents d’assalt de la tanca fronterera que separa la ciutat autònoma del Marroc i una trentena d’ells han aconseguit accedir a territori espanyol, tots ells homes adults. No s’ha registrat cap ferit. Els migrants que han protagonitzat aquests salts han estat d’origen marroquí quan habitualment són migrants de l’Àfrica subsahariana els que intenten superar la doble tanca que separa Melilla del Marroc.

Mentrestant, Ceuta torna a poc a poc a la calma, i ja han estat retornats prop de 7.000 marroquins. Queden encara assumptes per resoldre. De moment, la policia continua vigilant els carrers de la ciutat ceutina, localitzant migrants que encara hi són. El Ministeri d’Interior ha acordat amb Rabat una fórmula per expulsar de manera exprés i en grups d’entre 40 i 50 aquestes persones. D’aquesta manera, es vol recuperar a poc a poc, la normalitat a la ciutat autònoma, després d’una setmana d’haver patit la major crisi migratòria de la història.

Dilluns horabaixa començava l’entrada massiva a Ceuta, de persones procedents del Marroc. Una arribada al nostre país sense precedents, que obligà hores després a desplegar l’exèrcit a la frontera del Tarajal.

La situació de descontrol i desbordament modifica l’agenda del president del govern. Pedro Sánchez anul·la el seu viatge a París i viatja d’urgència a Ceuta i Melilla, després de fer una declaració institucional.

Per la seva banda, el Marroc crida a consultes la seva ambaixadora a Madrid, després que es reuneixi amb la ministra d’Assumptes Exteriors, Arancha González-Laya. En un primer moment, a la situació que es viu s’atribueixen múltiples causes, però finalment el Marroc fa palès el seu malestar per l’acolliment hospitalari per part d’Espanya del líder del Front Polisario, Brahim Gali.

Dimecres, la calma torna a poc a poc al Tarajal. El Marroc tanca de nou la frontera i la seva policia col·labora altra vegada per acabar amb l’èxode de ciutadans cap a Espanya.

Tot i això, alguns ho continuen intentant, encara que les forces escassegin… AMBIENT NINET A l’altra banda de Ceuta tenen lloc tota una sèrie d’aldarulls, quan centenars de persones volen arribar a la frontera, però es topen amb la policia marroquina. Mentrestant, a Ceuta, els cossos de seguretat continuen cercant migrants que deambulen per la ciutat. També la guàrdia civil localitza dos cadàvers en aigües de Tarajal.

Més de 8.000 marroquins han entrat de manera il·legal a Ceuta aquesta setmana, dels quals prop de 800 són menors.

21/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris