X

Espanya podria no entrar en la nova llista verda del Regne Unit

Segons The Independent, no serà en la pròxima actualització quan es produeixi el canvi

22/05/2021

Espanya podria no entrar en la nova llista verda del Regne Unit

Totes i les esperances que hi ha dipositades en què així sigui, tot fa pensar que Espanya -així com Grècia, Itàlia i França- no entraran en la propera ‘llista verda’ de viatges del Regne Unit, que es donarà a conèixer la primera setmana de juny.

Així almanco ho assegura The Independent, que apunta a altres països que sí que passarien d’aquest color ambre al verd com Malta, Finlàndia o les Caiman.

Això si, afirma la publicació britànica que encara no s’ha près la decissió de si es podrien separar les illes del país. És a dir, si Balears i Canàries podrien anar a part de la resta d’Espanya, en funció també de les seves taxas d’infecció més baixes.

Recordem que els viatges de plaer internacionals es van tornar a permetre al Regne Unit des del 17 de maig, sota un sistema de semàfors. Els països s’han classificat com a verd, ambre o vermell en funció dels seus nivells de risc i, en conseqüència, se’ls han assignat restriccions de diversa gravetat. Encara que no és il·legal anar de vacances a altres països, el govern ha emfatitzat que només les destinacions de la llista verda s’haurien de visitar amb finalitats recreatives.

Aquests dies el secretari de Justícia britànic afirmava estar “molt interessat a veure tants països com sigui possible” (en aquesta llista verda). Però els quatre directors mèdics del Regne Unit han dit que l’estat de la llista verda hauria de ser l’excepció, i no la regla, i els països s’haruien d’agregar a la llista només quan hi ha molt bones raons per a fer-ho.

22/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris