X

Els espanyols vacunats ja poden entrar a les illes sense necessitat de PCR

Tampoc precisaran cap prova els espanyols que procedeixin de comunitats autònomes amb incidència acumulada per devall dels 60 casos per 100.000 habitants

23/05/2021

Els espanyols vacunats ja poden entrar a les illes sense necessitat de PCR

Des d’avui diumenge els espanyols que estiguin totalment immunitzats contra la covid-19 no han de presentar cap prova per a entrar a les Illes Balears ni als seus tres aeroports -Palma, Eivissa i Maó- ni als seus ports. Aquells que estiguin vacunats amb una sola dosi també poden entrar lliurement en l’arxipèlag si ho han fet 15 dies abans de viatjar.

Aquests nous requisits són part de les mesures aprovades pel Govern balear per a fer front a la pandèmia de coronavirus que estaran vigents dues setmanes, des d’aquest diumenge al 5 de juny.

Tampoc precisaran cap prova els espanyols que procedeixin de comunitats autònomes amb incidència acumulada per devall dels 60 casos per 100.000 habitants. Si les seves comunitats superen aquesta quantitat, només hauran de presentar un test d’antígens -fins ara s’exigia una PCR-.

Balears no té tancament perimetral exterior, ni hi ha restriccions de mobilitat entre illes o municipis, encara que en els seus ports i aeroports es mantenen els controls sanitaris internacionals comuns per a tota Espanya.

Tots els residents i els que visitin les illes han de complir amb el toc de queda, que va de la mitjanit a les 6.00 hores.

Les reunions socials estan limitades a sis persones en espais tancats i a vuit a l’aire lliure.

Aquesta relaxació en les mesures anti-covid per a visitar a Balears han estat adoptades per l’Executiu autonòmic per la baixa incidència de la pandèmia amb 42 casos per 100.000 habitants, segons dades del divendres del Ministeri de Sanitat (135 casos a Espanya), l’avanç de la vacunació de la seva població i la seva decidida aposta per reactivar la seva economia turística.


561 vols avui a les Balears, 339 d’ells internacionals

23/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris